Afwijswoede

Afwijswoede

Suzanne baalt. Als een stekker. Ze wil een andere baan en is zojuist afgewezen bij een bedrijf waar ze op gesprek was. Zij heeft graag zelf de dingen in de hand. Ze maakt liefst zelf de afweging of ze wel of niet voor iemand gaat werken. En, terwijl ze misschien al twijfels had over deze baan, baalt ze enorm als ze haar meedelen dat ze toch zo’n  leuk persoon is die in principe heel goed zou passen maar dat ze op dit moment toch geen mogelijkheden zien voor haar.

Ze wordt er boos van. Maar die boosheid is misschien wel precies wat ze nodig heeft. Het blijkt haar enorme brandstof te geven om nu eindelijk echt in beweging te komen. Ze missen een enorme kans besluit ze, nml mij. Ze weigert te gaan twijfelen aan zichzelf. Ik bespeur een enorme kracht bij haar.

Klaar is ze met alle twijfels over de precieze formuleringen van haar cv. Klaar met drempelvrees om interessante partijen te bellen.

Ze gaat het NU doen. Ze sluit zichzelf de komende dagen op zorgt dat ze haar plan nu echt in de stijgers krijgt. En beter nog dan het al was. Want ze realiseert zich ook dat er werk aan de winkel is voor haarzelf.

Vaak komen we pas in beweging als het water ons aan de lippen staat. Kennelijk is het makkelijker om een baan te blijven uitvoeren die je eigenlijk niet leuk vindt dan in beweging komen. Daarom des te belangrijker om je onrust en frustratie serieus te nemen en jezelf een schop onder je kont te geven.

Waarom? Om later, als je terugkijkt op je leven te kunnen glimlachen. Dankbaar dat je de moed hebt gehad om je doelen na te streven, ook al was dat niet altijd makkelijk.

Wil jij dat ook? Wil jij een teleurstelling ombuigen naar kracht en inspiratie. Het kan.

Het start met ruimte maken en erkennen dat je dingen anders wilt. Een goede eerste stap is om er de komende tijd minimaal 1 x per week zelf op uit te trekken. Neem een bloknoot mee en een pen, maak een grote wandeling en ga dan zitten met een kop koffie. Begin met schrijven en maak twee lijsten:

Wat je niet meer wilt. De dingen die je wilt loslaten. Deze lijst is essentieel. Je denkt namelijk vaak dat er veel is dat je niet kan loslaten of dat dat niet hoort. Stoor je daar niet aan en schrijf ongecensureerd. Op een later moment kan je altijd nog wegstrepen.
Jouw persoonlijke lijst met dromen en doelen. De dingen die echt belangrijk voor je zijn. De dingen die ergens achterin je hoofd wel eens opduiken maar die je tot nu toe wegstopte.
Houd je bloknoot twee weken bij je, haal dingen weg en vul aan. Bespreek daarna je lijst met iemand die je respecteert en die jou behoorlijk kent. Vraag wat opvalt en wat er nog mist. Je zult zien dat je tot nieuwe inzichten komt, dat er nieuwe wegen zijn die zich aandienen en dat je stappen kan zetten om te beginnen. Het begin is het lastigste, maar als je eenmaal bezig bent gaat het steeds beter en wordt het zelfs leuk. Dus, diep ademhalen en doen!

Laat een reactie achter