In zes stappen weten wat je wilt

Gratis ontwikkeltraject najaar 2020

NL leert door: gratis ontwikkeladvies en scholingstrajecten voor iedereen

LET OP: helaas is de tranche van 1 december 2020 vol. Zodra er nieuwe inschrijfmogelijkheden zijn worden die hier bekend gemaakt.

Het werk verandert. Het wordt digitaler, meer op afstand en er zijn zelfs banen die verdwijnen, zeker nu. Herkenbaar? Dan is het gratis loopbaanadvies van NL leert door interessant voor jou. Je krijgt als werkende of werkzoekende de mogelijkheid om gratis ontwikkeladvies aan te vragen bij gekwalificeerde loopbaanadviseurs, zoals hier bij Het Talenthuis.

Het ontwikkeladvies begint met een arbeidsmarktscan. Zo krijg je inzicht in jouw kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt en (bij)scholingsmogelijk-heden die aansluiten op jouw ervaring en wensen.

Gratis scholingstrajecten
Dit najaar is het ook mogelijk om een gratis (online) scholingstraject te volgen. Je kunt hierbij kiezen voor een kortdurende cursus, vakgerichte bijscholing, vakgerichte module of oriëntatie op omscholing. Dit is een ideale manier om jouw kennis of skills uit te breiden en te updaten. Ook handig: de subsidieaanvraag voor loopbaanadvies en scholingskosten wordt gedaan door de adviseur of opleider. Je hoeft dus geen geld voor te schieten.

Wil jij gratis loopbaanadvies of (bij)scholing? Ga naar hoewerktnederland.nl.

Voor iedereen

Iedereen vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd kan gebruikmaken van de regeling NL leert door; van werkzoekenden tot werkenden, zzp’ers en zelfstandig ondernemers

Vragen?

Voor algemene vragen over het ontwikkeladvies vind je veel informatie bij NL leert door. Voor vragen over het ontwikkeltraject bij het Talenthuis kan je contact opnemen met Ruerdje van Mierlo via info@talenthuis.nl

Zin om te beginnen?

Stuur dan direct even een mailtje om een plek te reserveren. Je kan vanaf 1 september bij het Talenthuis met het ontwikkeladvies aan de slag.

Wellicht tot gauw!

Hoe werkt het?

 • Je meldt je aan bij het Talenthuis
 • Na kort contact ontvang je de inlog voor de digitale arbeidsmarktscan.
 • Je vult de scan in en plant het eerste gesprek.
 • Je voert 2 gesprekken van 2 uur waarin je doorpraat over jouw perspectief en loopbaankansen.
 • Tussendoor ga je aan de gang met ontwikkelopdrachten.
 • Je rondt het traject af met een helder ontwikkelingsplan voor jezelf. 
 • Op mooie locatie in Zeist

Extra modules

 • Je kan na afloop verder met reguliere loopbaangesprekken, extra modules of begeleiding bij balans, stress en burnout als je nog verder wilt. 

Exclusief voor jou:

 • Toegang tot coachingsportal mijn.talenthuis.nl
 • Zelf je afspraken kunnen plannen op tijden die jou uitkomen.
 • Een dialoogfunctie voor al onze communicatie: handig bij elkaar en extra veilig via de portal.
 • Tal van relevante en inspirerende filmpjes die je verder helpen tijdens je proces.

Extra modules

Vitaliteit

De motor waarop je draait: jouw vitaliteit

Een nieuwe stap maken in je werk gaat het beste als je fit bent en je keuzes maakt vanuit inspiratie. In de praktijk blijkt dit nog niet zo makkelijk. Juist als je iets anders wilt, piept en kraakt het vaak.  Een nieuwe keus wil je niet maken vanuit frustratie maar vanuit kracht. En, de juiste sollicitatie- en netwerk gesprekken voer je als je goed in je vel zit.

“een gezonde geest in een gezond lichaam’, de Romeinen wisten het al en jij eigenlijk ook. Samen brengen we in kaart hoe het nu met je gaat en maken we een haalbaar en aantrekkelijk plan om top fit te worden. We maken hierbij gebruik van een quickscan en de beste kennis die er nu voorhanden is over voeding, beweging en slaap. Hierdoor leg je de basis die je nodig hebt en ben je anderen net een stap voor.

Zelfvertrouwen

Essentieel als je wil groeien

De vraag die heel vaak terug komt is een hele wezenlijke: ben ik goed genoeg? Voldoe ik aan mijn eigen verwachtingen en aan die van de ander? Veel mensen hebben hier vragen over. We willen natuurlijk allemaal blaken van zelfvertrouwen en we weten ook wel hoe dat zou moeten, maar in de praktijk werkt dit dan toch anders. Wil je groeien in je zelfvertrouwen? Wil je authentiek zijn, niet bluffen en geen gladde maniertjes aanleren maar vanuit jouw kracht 'staan als een huis'? 

Wacht dan niet langer. Het is doodzonde. Je bent het waard dus doe er wat aan.

Communicatie

Je boodschap effectief overbrengen

Als je helder hebt wat je wil, wil je dat ook effectief overbrengen. Het kan zijn dat je soms te fel bent of juist te terughoudend. Bij nieuwe stappen is het essentieel om vaardigheden te ontwikkelen zodat je jezelf succesvol kan neerzetten. Daarvoor leer je eerst hoe het bij jou werkt, zodat je van daaruit, op jouw manier meer aansluiting maakt, meer verbinding tot stand brengt en vandaar uit meer plezier krijgt in het contact met anderen.

Inspiratie opdoen?