New Vitality Zakelijk

New Vitality Zakelijk

 • Wil je dat jouw medewerkers fit en bevlogen naar hun werk komen?
 • Wil je dat ze gezond zijn en weten hoe ze goed voor zichzelf moeten zorgen?
 • Ben je op zoek naar medewerkers die scherp zijn en gemotiveerd bijdragen aan de doelstellingen van jouw organisatie?

Investeer dan met je team of afdeling in het New Vitality Program. Als mensen lekker in hun vel zitten ontstaat er een positieve vibe, waar ook anderen graag bij aansluiten. Winnaars trekken winnaars aan. Samen aan de slag met vitaliteit geeft een boost aan het team, medewerkers halen makkelijker hun doelstellingen en hebben minder last van stress. Veel onderzoeken tonen aan dat het investeren in medewerkers loont. Verzuim neemt af en ziektekosten worden gereduceerd.

Het New Vitality Program van het Talenthuis is een programma voor groepen van 6-8 personen.  In acht bijeenkomsten van 3 uur en op basis van de 6 pijlers van vitaliteit gaan jouw mensen aan de slag en verrijken zich met kennis en kunde van experts over:

 • Voeding
 • Beweging
 • Slaap
 • Mental fitness
 • Ik en de ander
 • Betekenis

Door de multidisciplinaire aanpak verbetert de leefstijl van mensen structureel.

Waardevolle investering voor jou, je mensen en je organisatie.

Elke situatie is anders, we doen graag een passend voorstel.

Stuur je beste mensen

Waarom? Wist je dat juist bevlogen en talentvolle medewerkers het meest vatbaar zijn voor burnout als gevolg van overbelasting?

De gemiddelde ‘burnouter’ is een doorzetter die zich niet laat kennen. Hij of zij heeft het vaak niet op tijd in de gaten dat zijn ‘benzinetank’ leeg is. Tot het moment dat zij plotsklaps niet meer kunnen en abrupt tot stilstand komen. Voor henzelf is dit schijnbaar onverwachts. Niks is echter minder waar. Door de juiste begeleiding en leefstijl kan het voorkomen worden.

Enkele feiten en cijfers
 • Jaarlijks zijn werkgevers 2 miljard euro kwijt aan verzuim door stress
 • Gemiddeld kost de burnout van een hoger opgeleide medewerker circa 90.000 euro.
 • Maar liefst 16% van alle verzuim is te wijten aan stress.
 • Eén op de 7 werkenden in Nederland heeft last van burn-out klachten.
 • Verzuimdagen per jaar per stress-patiënt nemen toe, in 2007 waren dit 24 dagen en nu 30 dagen (+25%). In totaal gaat het in Nederland nu om 7 miljoen ziektedagen door stress.
 • Mede door stress en een daarmee gerelateerde ongezonde leefstijl, nemen ook chronische welvaartsziekten toe.
Wat kunt u van mij verwachten?
 • Ik sluit makkelijk aan bij de cultuur van uw organisatie
 • Ik neem u werk uit handen en help u met de vragen rondom managers en medewerkers.
 • Mijn brede kennis en 20 jaar werkervaring garandeert maatwerk en kwaliteit
 • U bespaart kosten door verbetering van uw bedrijfsvoering
 • U beschikt over een snelle en eenvoudig vraagbaak
 • Ik heb een groot professioneel netwerk en werk regelmatig samen met andere loopbaancoaches. Hierdoor kan ik u ook bij omvangrijkere vragen snel en goed van dienst zijn.
 • Ik werk samen met erkende experts op het gebied van voeding, beweging, slaap en meditatie

Veertigers in de organisatie

Specialisatie

Veertigers, (en daarmee bedoel ik professionals van circa 37-52 jaar), hebben al 15-20 jaar werkervaring en vaak verschillende carrièrestappen doorlopen. Als het goed gaat zijn het geweldige ervaren en stabiele krachten die een steun zijn voor de junioren en senioriteit en vitaliteit uitstralen naar de klant.

Als het minder goed gaat verliezen ze hun inspiratie en motivatie. Cynisme ligt op de loer en vanuit teleurstelling kunnen ze achterover gaan leunen, of zelfs gaan saboteren. Zij menen het allemaal al eens meegemaakt te hebben. Opeens denken ze vaker in belemmerende overtuigingen zoals: ‘kan niet’, ‘mag niet’, ‘hoort niet’ of ‘lukt niet’.

Op zich willen veertigers best verder ontwikkelen en naar zichzelf kijken maar alleen als het van twee kanten oprecht is. Niet als de verandering slechts een verkapte bezuinigingsmaatregel is. Niet als het niet open en eerlijk is.

Veertigers vragen zich af, wat is mijn toegevoegde waarde hier? Is dit wat ik altijd al wilde doen? Blijf ik hier tot mijn pensioen? Wie zaagt er allemaal aan de poten van mijn stoel?

Voor HR of PZ is het belangrijk om de levensvragen van veertigers te kennen en vooral om eerlijk te zijn. Veertigers weten hoe de hazen rennen, kennen de machtsspelletjes en realiseren zich dondersgoed dat het uiteindelijk om de business gaat. Zij gaan vaak door een belangrijke fase waarin ze hun persoonlijke en professionele doelen tot nu toe ter discussie stellen, zich afvragen hoe ze zich kunnen handhaven in de ratrace en hoe ze van betekenis kunnen zijn, voor de organisatie maar ook daarbuiten, voor het grotere geheel.

Wil je als organisatie optimaal profijt halen uit deze professionals en zoek je ondersteuning hierbij? Ik kom graag bij u langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Laat hier uw naam en telefoonnummer achter dan neem ik contact met u op. 

De zes pijlers van vitaliteit

Voeding

Wat is de beste basis voor lang en ziektevrij leven? En hoe zorg je ervoor dat het ook leuk blijft? Geen vlakke hypes, maar een stevig, wetenschappelijk onderbouwd verhaal. Het programma begeleidt je naar een persoonlijk voedingsplan.

Beweging

Natuurlijk! We weten het wel, maar er komt gewoon te weinig van terecht.

Maak je geen zorgen, wij leren je wat echt belangrijk is en hoe je wél in beweging komt (en niet alleen de eerste 2 maanden van het jaar).

Rust en beter slapen

Geen gepieker in de nacht, maar genoeg slapen én doorslapen. Het is essentieel voor focus, concentratie en dus succes.

 

Mental Fitness

Minder stress, je eigen stressoren kennen, je krachtbronnen vergroten, jezelf beter managen, meditatie.

Ik en de ander

Meer verbinding met anderen, jezelf beter kennen, effectiever communiceren. Je hebt meer invloed dan je denkt.

Betekenis

Is er een hoger doel in jouw leven? Waar wil jij aan bijdragen? Durf je daarover na te denken of voor uit te komen?

Wat klanten over mij zeggen

Contactgegevens

Nieuwegracht 25

3512 LC Utrecht

tel: 06-24981117
info@talenthuis.nl

Waarom het Talenthuis?

Bij het Talenthuis vind je professionele en betrouwbare coaching. Jouw vraag staat centraal en je vindt oplossingen om stappen te zetten in je loopbaan waardoor je meer energie krijgt en de dingen gaat doen die voor jou het belangrijkste zijn.

‘Iedereen heeft talent in huis’. Het is absoluut de moeite waard te investeren in jezelf en alles eruit te halen wat er in zit. Zodat je straks tevreden terug kan kijken en glimlachen.

Op de Nieuwegracht in Utrecht ben je van harte welkom en help ik je als je net even wat meer stuurkracht nodig hebt.

Ik heb 20 jaar werkervaring in profit- en non profit organisatie. Ik begeleid je dus zowel vanuit kennis als ervaring. Ook ben ik breed opgeleid en gecertificeerd als Noloc erkend loopbaan professional.
Meer over Ruerdje van Mierlo

Wat vinden klanten?