Werkwijze

Inhoud van het traject

Of je nu een individueel coachtraject volgt of een VIP programma, we werken aan de hand van de 4 pijlers van duurzame loopbaankeuzes. Met duurzaam bedoel ik dat we op zoek gaan naar de basis van waaruit je jaren vooruit kan. Geen simpele trucjes of testjes. Maar een persoonlijk traject dat je op professionele wijze verder helpt de keuzes te maken die je verder brengen.

Pijler 1: Inzicht vanuit je levensverhaal 

Echt succesvol veranderen of de juiste stappen nemen in je carrière gaat pas goed als je beter snapt waarom je de dingen doet zoals je ze doet. In pijler 1 ontdek je welke thema’s bij jou horen. Je leert hoe je beïnvloed bent vanuit je cultuur, vanuit de tijdsgeest en vanuit je familiesysteem. Je gaat snappen hoe je keuzes daardoor beïnvloed zijn. Je krijgt veel meer ruimte in je hoofd omdat je opeens jezelf veel beter begrijpt en daardoor nieuwe keuzes kan maken. Hierdoor voorkom je dat je in een volgende baan gewoon weer tegen dezelfde patronen aanloopt.

Pijler 2: Jouw kwaliteiten

In pijler 2 leer je jouw unieke en sterke kanten beter kennen. Je leert vanuit welk talent jij het meeste energie krijgt én waardoor jij de meeste toegevoegde waarde levert. Dit vormt de brandstof om te bepalen waar jij het meest tot je recht komt en waar jij het meest succesvol bent.

Pijler 3: Betekenis in jouw leven

Wist je dat uit onderzoek blijkt dat zingeving en anderen helpen jouw het meest gelukkig maken? Dit is echter geen goedkoop trucje dat je zo even toe kan passen. Het werkt alleen als het authentiek is en precies klopt bij jou en je kwaliteiten. Daarom is het even graven en zoeken. Maar ik heb precies de opdrachten die je begeleiden in dit proces. Waardoor je, zonder zweverig te worden, een heldere en unieke visie en missie definieert, die jouw richting helder maakt. Het blijkt vaak een opluchting om te weten, waar jij voor tikt.

Pijler 4: Zelfleiderschap en toekomstplan

Vanuit de puzzelstukken die je bij elkaar hebt gezocht kan je nu het totaalplaatje maken. Je ontwerpt jouw koers vanuit jouw kwaliteiten, visie en missie, jouw gewenste werkomgeving, praktische voorwaarden. Je kiest de rol en branche waarin je de volgende stap wilt zetten.

Solliciteren en netwerken vraagt om een goed en professioneel plan. Het is niet alleen een goed cv en linkedIn profiel maar ook de moed èn kunde om jezelf op de goede manier zichtbaar te maken. Het komt er nu op aan uit je comfortzone te komen. Ik snap dat en help je daarbij.

Werkwijze

Kennismaking 

Elk traject start met een kennismakingsgesprek. Van te voren krijg je van mij een aantal werkbladen die je invult en opstuurt. Tijdens het gesprek is er alle ruimte om kennis te maken en je vragen te bespreken. Aan het eind van het gesprek bepalen we je coachvraag en de doelen die je wilt bereiken. Zo kunnen we tijdens èn na afloop van het traject kijken of we goed bezig zijn of moeten bijstellen zodat jij ook daadwerkelijk de stappen maakt die je wilt zetten.

Het kennismakingsgesprek is niet kosteloos maar wel vrijblijvend. Na afloop bepaal je of je door wilt.

Mooie map en digitale portal

Als je besloten hebt door te gaan krijg je van mij een mooie map en de vervolgopdrachten. Ook krijg je toegang tot de portal. Hier kan je zelf je afspraken maken, alle materialen vinden en jezelf inspireren met informatieve en leuke filmpjes. Ook kan je via deze portal direct met mij communiceren en opdrachten terugsturen. Zo houden we optimaal contact tijdens het traject.

Coachingstraject

Een coachingsgesprek duurt 1,5 uur en is meestal één keer in de twee weken. Gemiddeld genomen duurt een traject tussen de 6-8 gesprekken.

Tussen de gesprekken door krijg je verdiepingsopdrachten en maak je een reflectieverslag. Deze stuur je van te voren naar mij op zodat ik voorbereid het gesprek met je in ga en we geen tijd verspillen. Hierdoor halen we er het maximale uit.

Werken vanuit ervaring

Ik werk graag vanuit de filosofie van ‘see-feel-change’. Oftewel leren door doen. Anders geformuleerd: Beter al doende, met kleine stapjes, succes boeken dan na heel veel praten en denken merken dat het toch net niet werkt.

Vertrouwen in jou

Een belangrijk uitgangspunt is mijn vertrouwen dat jij het antwoord zelf vindt. Ik help je, ondersteun je en daag je uit maar ik weet het nooit ‘beter’. Jij staat centraal en bepaalt uiteindelijk welke stappen je neemt. Ik heb de goede vragen en de passende methodiek om je te helpen die stappen duidelijk te krijgen.

Volledige aandacht

Elke klant krijgt mijn volledige aandacht en is uniek. Ik voer maximaal drie gesprekken per dag. Zo bouw ik bewust ruimte in om even voor te bereiden en aantekeningen van het gesprek uit te werken. Je bent bij het Talenthuis dus geen nummer en ook niet één van de velen.

Je krijgt een aanpak op maat en ik stem mijn aanpak direct af op jouw vraag. Hierdoor krijg je precies wat je nodig hebt. Een flexibele opbouw met werkbladen, checklists, tests en werkvormen die allen hun waarde hebben bewezen en (waar mogelijk) wetenschappelijk zijn onderbouwd.

Combinatie van fysiek en mentaal

Het is mijn ervaring dat lichaam en geest op elkaar inwerken, ook in een loopbaantraject. Door in fysiek opzicht goed voor jezelf te zorgen ondersteun je het mentale proces van zoeken naar nieuwe doelen en betekenis. Ik raad dan ook altijd aan om te sporten, dagelijks te wandelen of fietsen, gezond te eten en te zorgen voor genoeg slaap.

In het geval van stress en burnout werk ik samen met de huisarts en adviseer ik regelmatig bloedonderzoek om te zien of er geen medische oorzaken zijn voor de klachten. 

Heb je nog vragen? Laat me weten. Ik ben benieuwd naar je verhaal.

Opdrachtgevers