Ruerdje van Mierlo

Ik ben Ruerdje van Mierlo. Ik begeleid 30-ers en 40-ers (35-55 jaar) die zich overvraagd voelen en door de bomen het bos niet meer zien.  Zij hebben het gevoel dat ze onvoldoende toekomen aan zingeving en dat het leven teveel voorbij raast zonder dat ze genoeg grip hebben. Vaak hebben zij ook te maken met stress, vermoeidheid en burnout.

Ik help bij het terugvinden van dromen, doelen en energie. Dit leidt tot een stevig eigen kompas en brandstof voor nieuwe stappen die nu nog onmogelijk lijken. Vanuit zelfkennis vind je hernieuwde focus en houvast. Je durft te kiezen. Je hebt de moed om te doen wat belangrijk is. Je verzilvert je talent.

Wie op de goede plek zit, werkt vanuit talent en ervaring en haalt het hoogste rendement, voor zichzelf, de klant en de organisatie.

Klanten

Mijn individuele cliënten zijn ondernemende professionals die al veel hebben gedaan en doorgaans een druk leven hebben. Ergens voelen zij zich van binnen onrustig, overvraagd of lopen zij vast. Zij twijfelen of ze nog op de goede weg zitten.

Organisaties en bedrijven vragen mij geregeld om de talenten van medewerkers en managers in kaart te krijgen. De veranderingen in de organisatie vragen nieuwe dingen van hun mensen en zij willen bepalen hoe zij dit het best kunnen begeleiden.

Veel ervaring

Ik heb 20 jaar werkervaring in diverse organisaties, zowel profit- als non profit. Ik werk regelmatig in organisaties mee aan grote ontwikkel- of verandervraagstukken als sparringpartner, projectleider of assessor. Voorbeelden zijn het Anne Frank Huis en Picompany.

In 2015 voerde ik circa 200 ontwikkel-assessments bij medewerkers en managers van een grote zorgorganisatie in Rotterdam in opdracht van FWG / Progressional People. Daarnaast gaf ik training in samenwerking met Colourful People op het gebied van diversiteit in de financiële sector. In 2014 was ik als adviseur betrokken bij een groot adviestraject bij de Belastingdienst op het gebied van diversiteit, werving en selectie.

Opleiding

Van oorsprong ben ik Cultureel Antropoloog (Universiteit van Amsterdam). Daarnaast heb ik vele trainingen en cursussen gevolgd op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ik ben verder opgeleid als Loopbaan- en levenscoach bij de Balansgroep in 2012. In 2014 volgde ik de opleiding Voice Dialogue en Psychodrama bij Lex Mulder en Berry Collewijn. In 2017 startte ik met de tour ‘Transactionele Analyse’ bij Jacqui Halmans. Ik ben gecertificeerd voor een groot aantal psychologische tests, waaronder intelligentie, persoonlijkheid en leidderchap. Ik ben bestuurslid van van de beroepsvereniging van loopbaancoaches (Noloc). Eigenlijk ben ik altijd wel bezig met een cursus of training, omdat het me blijft boeien, omdat ik altijd wil blijven leren, me verder professionaliseren en bij wil blijven bij de ontwikkelingen van vandaag.

Waarom dertigers en veertigers?

Ik ben zelf in de veertig en ken de vragen van binnenuit. Ik vind het een voorrecht om met veertigers te werken omdat het echt ergens over gaat. De ervaringen, inzichten en cruciale vragen inspireren mij.

Keuzes zijn niet langer vanzelfsprekend. Het is een belangrijke tijd voor het opnieuw bepalen van je koers, je eigen richting en vitaliteit. En dat binnen een context van een druk en veeleisend bestaan. Ik weet uit ervaring dat het kracht kost om de regie in handen te houden, om af en toe stil te staan en opnieuw mijn koers te bezien en waar nodig aan te passen.

Veelgestelde vraag: zijn vijftigers ook welkom?

Ja, natuurlijk. De praktijk leert dat vijftigers met vergelijkbare vragen kunnen zitten. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Visie

Iedereen wil van betekenis zijn. Wie van betekenis is levert zijn bijdrage. In die bijdrage verzilver je je talent. Het vraagt moed om dit ten volle te doen. De moed om zichtbaar te zijn. De moed om te doen wat je belangrijk vindt.
Wie op de goede plek zit, werkt vanuit talent en ervaring en haalt het hoogste rendement, voor zichzelf, de klant en de organisatie.

Werkwijze

Elk traject begint bij het definiëren van de goede vraag en het opstellen van de doelen die je wilt bereiken.
Vervolgens gaan we aan de slag. Tussen de gesprekken door krijg je verdiepingsopdrachten en maak je een reflectieverslag. Deze stuur je van te voren naar mij op zodat ik voorbereid het gesprek met je in ga en we geen tijd verspillen. Hierdoor halen we er het maximale uit.

Ik werk graag vanuit de filosofie van ‘see-feel-change’. Oftewel leren door doen. Anders geformuleerd: Beter al doende, met kleine stapjes, succes boeken dan na heel veel praten en denken merken dat het toch net niet werkt.

Een belangrijk uitgangspunt is mijn vertrouwen dat jij het antwoord zelf vindt. Ik help je, ondersteun je en daag je uit maar ik weet het nooit ‘beter’. Jij staat centraal en bepaalt uiteindelijk welke stappen je neemt. Ik heb de goede vragen en de passende methodiek om je te helpen die stappen duidelijk te krijgen.

Elke klant krijgt mijn volledige aandacht en is uniek. Ik voer maximaal drie gesprekken per dag. Zo bouw ik bewust ruimte in om even voor te bereiden en aantekeningen van het gesprek uit te werken. Je bent bij het Talenthuis dus geen nummer en ook niet één van de velen.

Je krijgt een aanpak op maat en ik stem mijn aanpak direct af op jouw vraag. Hierdoor krijg je precies wat je nodig hebt. Geen vastomlijnd stappenplan maar een flexibele opbouw met werkbladen, checklists, tests en werkvormen die allen hun waarde hebben bewezen en (waar mogelijk) wetenschappelijk zijn onderbouwd.

In het geval van stress en burnout werk ik samen met de huisarts en adviseer ik regelmatig bloedonderzoek om te zien of er geen medische oorzaken zijn voor de klachten. Daarnaast maken we een plan van aanpak waarin we zowel focussen op voeding en beweging.

Voice Dialogue

De theorie van Voice Dialogue gaat er van uit dat je als persoon niet uit éen maar uit een heleboel ikken bestaat, ook wel subpersonen genoemd, die allemaal met andere ogen naar de wereld kijken. Ze houden er verschillende gewoonten op na en hebben andere gevoelens en gedachten. Het is leerzaam en leuk om zo naar jezelf te kijken, en het biedt een aantal voordelen. Zo krijg je inzicht in je eigen gedrag en waarom dat soms ineffectief is. En je ontdekt hoe je je gedrag kunt ombuigen. Het wordt bovendien helder waarom sommige mensen je meteen aantrekken en andere juist niet. Als je niet goed functioneert in je privé-leven of in je werksituatie is er vaak sprake van een disharmonie tussen diverse kanten. De theorie die daaraan ten grondslag ligt is ontwikkeld door het Californische psychologenechtpaar Hal en Sidra Stone. Ik zelf ben opgeleid door Lex Mulder en Berry Collewijn, directe leerlingen van Hal en Sidra Stone.

Tip: lees het boek: “Ik ken mijn ikken”, van Karin Brugman, Judith Budde en Berry Collewijn. Dit is een uiterst prettig leesbaar boek over Voice Dialogue.

Ruerdje Loopbaancongres Noloc

opdrachtgever Universiteit van Amsterdam
Stichting hoger beroeps onderwijs

Linkedin van Het Talenthuis twitter

Klantervaringen

Hanneke Peeters
Ruerdje hield de doelstellingen van ons coachtraject helder in beeld waardoor mijn actuele vragen telkens in de juiste context werden geplaatst. Ze kwam met behulpzame, inspirerende voorbeelden uit haar eigen praktijk, boekentips, video’s etc. Het enthousiasme waarmee ze haar vak uitoefent maakt het inspirerend om met haar te werken. Ruerdje stimuleerde me om mijn comfort zone te verlaten, bijvoorbeeld om veel breder mensen te benaderen in mijn netwerk.
De coaching heeft geleid tot de nieuwe baan die ik zocht! Samen hebben we een helder overzicht gemaakt van de mijn wensen en voorwaarden, waardoor ik heel gericht kon zoeken. Ook hebben we een effectieve vertaalslag gemaakt van mijn kennis en ervaring naar de nieuwe markt waarin ik wilde werken. Hierdoor kon ik met een up-to-date CV en een overtuigend verhaal solliciteren.
Hanneke PeetersDigital innovation in emerging health markets
Daniëlle Asselman

Door de coaching ben ik weer in contact gekomen met een deel van mezelf dat er vroeger niet kon zijn en dat zich nu mag ontwikkelen. Ik heb vroeger niet geleerd om mezelf gewoon goed genoeg te vinden zoals ik ben en ik heb niet geleerd om dat, wat van nature al in me is, verder te ontwikkelen of om mijn dromen na te jagen. Door jouw creatieve, zorgzame, gezellige en ontdekkende aanpak ben ik het diepere contact met mijn innerlijk weten aangegaan. Je hebt me weer laten luisteren naar de zachte stem van mijn intuïtie en dat heeft me meer goed gedaan dan ik me kon voorstellen. Ik ben mezelf weer opnieuw gaan ontdekken. En aan het einde van dit coachingstraject ben ik tot de volgende conclusies gekomen:

 • Ik hoef van niemand meer de ruimte te krijgen om een kunstje te laten zien of mijn plek te moeten verdienen of gedoogd te worden.
 • Niemand heeft meer de zeggenschap over mijn eigenwaarde of over wie ik ben of zou moeten zijn.
 • Ik laat mijn perfectionisme en ‘please-gedrag’ volledig los.
 • Ik richt me op wat voor mij belangrijk is en luister daarbij niet alleen naar mijn ratio maar vooral naar mijn hart.
 • Ik speel, ontdek, creëer wat ik wil, val en sta weer op. En ik ben vooral in dit hele proces mild en liefdevol voor mezelf.
 • Leergierig, nieuwsgierig en met energie ga ik op mijn doelen af. Ik ken mijn toegevoegde waarde en doe waar ik plezier aan beleef.

Dank Ruerdje, voor je prachtige aanpak, dat je me zag, serieus nam en dat je me vooral leerde om mezelf weer te zien.

Daniëlle AsselmanWebmanager Rijkswaterstaat

Kom meer te weten over de mogelijkheden voor jou

Stress en burnout

 • Stress preventie
 • Herstel van overspannenheid en burnout
 • Veelgenoemde resultaten

Talenthuis zakelijk

 • Assessment
 • Coaching managers
 • Loopbaancoaching
 • Herstel van stress en burnout
 • Prefered supplier
 • Veertigers in de organisaties