Vergoedingsmogelijkheden coaching

Gelukkig zijn er verschillende vergoedingsmogelijkheden voor coaching. Zo zijn er meerdere manieren om toegang te krijgen tot een coachbudget. Zie hieronder voor de meest voorkomende manieren. Ik leg je graag uit wat je bij het Talenthuis kan verwachten en wat de aanpak voor jouw specifieke vraag kost.

Optie 1: Check je CAO

Vakbonden en werkgevers (in o.a. de bankensector) zien gelukkig steeds vaker het belang van persoonlijke ontwikkeling in. Goed nieuws, want de kans is aanwezig dat in uw CAO een coachbudget is opgenomen. Dit bedrag is dan ieder jaar gereserveerd door je werkgever en kan na overleg met je werkgever vrij besteed worden aan coaching of loopbaanbegeleiding. Het meest voorkomende bedrag is 500,- per
jaar. Je kunt je CAO online vinden of bij je HR manager opvragen.

Optie 2: Ga de mogelijkheden na bij je HR manager

HR of personeelszaken beschikken vaak over een opleidings- of bijzonder budget wat besteed kan worden aan onder andere coaching. Goed om te weten: coaching is vergeleken met andere vormen van persoonlijke ontwikkeling heer goedkoop en effectief voor bedrijven en wordt dus zeer vaak vergoed en zelfs gestimuleerd door HR managers! Heb je nog niet om een coachbudget gevraagd? Je kan sowieso alvast een gratis oriënterend gesprek plannen. Je kan dan met mij (tijdens het gratis oriënntatie gesprek of tijdens een coachgesprek als je al bent begonnen met je traject) uitdenken hoe je jouw coachbudget met je HR manager kunt bespreken. Ik kan natuurlijk ook een passende offerte voor de HR manager maken waarin duidelijk het nut en doel van de coaching staan vermeld.

Optie 3: Ga de mogelijkheden na bij je manager of de directeur

Soms gaat niet de HR manager over de uitgaven aan persoonlijke ontwikkeling maar uw manager of zelfs de directeur. Ook in dit geval kan je gerust eerst een gratis oriënterend gesprek plannen met een coach zodat de coach je kan helpen met een plan en een offerte voorstel die je dan daarna kan overleggen met de directeur of leidinggevende.

Optie 4: Belastingaftrek voor ondernemers

Kosten voor coaching voor zelfstandige ondernemers zijn aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten.

Optie 5: Belastingaftrek voor particulieren

In bepaalde gevallen kunnen kosten voor coaching en loopbaanbegeleiding afgetrokken worden van de belasting. Het gaat dan om kosten die gezien worden als studiekosten en scholingsuitgaven. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden: de uitgaven moeten gericht zijn op je (toekomstige) beroep, er moet sprake zijn van een leertraject onder toezicht en het bedrag (min eventuele vergoedingen) moet hoger zijn dan 250 euro. Als je dit nauwkeurig wilt uitzoeken is de kans aanwezig dat je hier een belastingadviseur bij nodig zal hebben.

Optie 6: Wanneer je een UWV uitkering ontvangt

De uitkeringsinstantie (UWV) stelt geld beschikbaar voor herstel en integratie processen. Als je een uitkering ontvangt kan je bij het UWV informeren of er geld beschikbaar voor je is. Bespreek dit eerst met je UWV coach.

Optie 7: Particulier tarief

We bieden naast ons zakelijk tarief ook een particulier tarief als je geen zakelijk coachbudget krijgt of als deze op is.

Lees meer over de mogelijkheden voor jou

Stress en burnout

  • Stress preventie
  • Herstel van overspannenheid en burnout
  • Veelgenoemde resultaten

Talenthuis zakelijk

  • Assessment
  • Coaching managers
  • Loopbaancoaching
  • Herstel van stress en burnout
  • Prefered supplier
  • Veertigers in de organisaties