voeding - beweging - slaap

Voeding - beweging - slaap

 • Ben je op zoek naar meer energie?
 • Haal je graag zoveel mogelijk uit het leven?

Dan is dit programma iets voor jou. Grote besluiten wil je nemen uit kracht. Niet omdat je dreigt om te vallen of alleen maar weg wilt. Ik weet uit eigen ervaring hoeveel verschil het maakt als ik sport, gezond eet en goed slaap: namelijk bijna alles. Ik zit goed in mijn vel, heb weer pretlichtjes in mijn ogen en zin om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Ik raad dat ook iedereen aan om bij elke grote verandering te zorgen dat je in goede shape komt, omdat je dan de beste besluiten neemt voor de lange termijn.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de meeste effectieve methode multidisciplinair is. Geen hypes, niet heel snel afvallen, maar in kleine stappen en consequent op de relevante thema's aan de slag. Dit kost doorzettingsvermogen, maar ik kan je daarbij helpen. Zie voor meer informatie op de pagina: onderbouwing New Vitality Program.

De oude Romeinen wisten het al: 'een gezonde geests in een gezond lichaam'. 

Start zelf met de drie basis pijlers van vitaliteit: voeding, beweging en slaap. Hierdoor kom je in beweging, ga je je direct fitter voelen en creëer je een opwaartse spiraal. In de praktijk heb ik gemerkt dat het combineren van nadenken over je doelen èn een gezonde lifestyle zorgen voor een enorme boost waardoor je meer voor elkaar krijgt dan je denkt.

Voor wie:

Voor iedereen die zo vitaal mogelijk wil zijn en de wil heeft om er iets van te maken.

Afhankelijk van je doelen en van hoe het met je gaat beginnen. Van mij krijg je de basics. Mocht je meer willen of specialistische hulp nodig hebben dan werken we samen met een specialist. 

Voor specialistische vragen over:

Wat ga je ontwikkelen?

 • Waar is snelle winst voor mij te behalen met voeding?
 • Welke beweging ik nodig?
 • Welk type beweging en hoeveel is belangrijk?
 • Hoeveel slaap heb ik nodig?
 • Hoe zorg ik dat ik beter slaap?
 • Wat kan ik doen om voldoende rust in te bouwen?
Hoeveel gesprekken?

1-2 gesprekken om te starten. Daarna in overleg gedurende het jaar 1 x per maand / 2 maanden. 

In de gesprekken maak je je eigen plan van aanpak, bespreekt hoe je mogelijke barrières kan overkomen en ga je stap voor stap aan de slag.

Maak vast zelf een start

Kom in actie en voel de nieuwe energie al na een paar dagen:

 • Start de dag met een groot glas lauw of warm water. Hiermee help je je lichaam afvalstoffen afvoeren. Drink in totaal 2 liter water per dag.
 • Stop met suikers. Echt. Het lijkt misschien niet te doen, maar na 5 dagen heb je geen last meer van craving, het gevoel dat je iets zoet MOET. En je voelt je snel fitter en helderder in je hoofd.
 • Ga elke dag minimaal een half uur wandelen of fietsen. Probeer 10.000 stappen per dag te zetten.
 • Start met krachttraining, neem een personal trainer of maak afspraken met anderen om regelmatig te sporten
 • Maak tijd voor rust / reflectie / je hoofd leeg maken. DIt kan door meditatie, mindfulness, slenteren. Wat jou past is goed.
 • Maak van je slaapkamer een oase, ruim op en verwijder evt tv en andere apparaten.
 • Investeer in goed en gezond eten en zorg ervoor dat je dit in huis hebt. Koop gewoon geen zoetigheden meer.
 • Om het vol te houden: neem 1 x per week een break en eet/drink iets dat je echt heeel erg lekker vind.

Aanraders

Jan Heemskerk Journaliast

Smulpaap Jan Heemskerk heeft een boek geschreven over hoe hij 25 kilo afviel en weer top fit werd. Het is praktisch, herkenbaar en bij vlagen hilarisch. Hij beschrijft hoe moeilijk het is maar ook hoe het toch kan lukken. Het mooie is dat het een soort reis werd die begon met afvallen maar zich ontwikkelde in een traject van fit worden en ontwikkeling op nog veel meer vlakken. Het boek eindigt met een nieuw begin: zijn loopbaantraject bij het Talenthuis.

Floris Wouterson Slaap expert

Wouterson legt in dit boek uit wat er nodig is om super te slapen. Het boek geeft inzicht, leest makkelijk en staat vol van praktische tips waar je vandaag mee kan beginnen.

Geen tijd voor het hele boek? Lees dan eerst mijn blog hierover met een samenvatting van de belangrijkste tips.

De effecten van suiker confronterende video

Wil je meer weten over het effect van suiker op je gezondheid? Kijk dan de documentaire: 'that sugar movie'.

Maker Damon Gameau presenteert zichzelf als proefkonijn, omringd door de nodige artsen en wetenschappers. Doel van het project is de effecten van suiker in het lichaam te registreren. Dit zal gebeuren via een dieet van 6 weken waarin hij 40 theelepels suiker per dag consumeert.

Gelukkiger wat er ook gebeurt

Gelukkiger, wat er ook gebeurt – boekrecensie

Gelukkiger, wat er ook gebeurt’ met de ondertitel: ‘Hoe je juist in moeilijke tijden plezier en betekenis kunt vinden’ leek me precies wat ik nodig had. Ik kampte al ruim een jaar met de gevolgen van een heftige hersenschudding. Mijn werk- en privéleven lagen op hun gat en na tal van elkaar tegensprekende therapeuten was…

Volop kansen op de arbeidsmarkt: 3 redenen waarom je toch niet in actie komt

Volop kansen op de arbeidsmarkt: 3 redenen waarom je niet in actie komt

Je weet het wel. Je loopt er al een tijd met een grote boog omheen. Niet de hele tijd, maar als je het even niet heel druk hebt. Dan keren de gedachten terug dat je het anders wilt. De kranten staan er vol van: ‘recordkrapte op arbeidsmarkt verwacht in 2022’ (Volkskrant, 14-12-2021). Je zou dus…

Zes tips bij thuiswerken

Zes tips bij thuiswerken

Thuiswerken vraagt veel van ons. Radio Utrecht interviewde mij hierover afgelopen vrijdag. Hieronder zet ik mijn belangrijkste tips op een rij. We krijgen steeds te horen wat er allemaal niet meer kan of mag. Dat is demotiverend. Wat helpt is om elke keer zelf weer de regie te pakken en te kijken wat je nog…

Contactgegevens

Nieuwegracht 25

3512 LC Utrecht

tel: 06-24981117
info@talenthuis.nl

Waarom het Talenthuis?

Bij het Talenthuis vind je professionele en betrouwbare coaching. Jouw vraag staat centraal en je vindt oplossingen om stappen te zetten in je loopbaan waardoor je meer energie krijgt en de dingen gaat doen die voor jou het belangrijkste zijn.

‘Iedereen heeft talent in huis’. Het is absoluut de moeite waard te investeren in jezelf en alles eruit te halen wat er in zit. Zodat je straks tevreden terug kan kijken en glimlachen.

Op de Nieuwegracht in Utrecht ben je van harte welkom en help ik je als je net even wat meer stuurkracht nodig hebt.

Ik heb 20 jaar werkervaring in profit- en non profit organisatie. Ik begeleid je dus zowel vanuit kennis als ervaring. Ook ben ik breed opgeleid en gecertificeerd als Noloc erkend loopbaan professional.
Meer over Ruerdje van Mierlo

Wat vinden klanten?