Over hoe we makkelijker kunnen leven….

Makkelijker leven

Verdrietig

Sonja is een vrouw van 46. Ze is heel slim en houdt van analyseren.

En nu, merkt ze, is ze ergens zo verdrietig. Ze heeft een goede baan bij een toonaangevend bedrijf, doet van alles en ook leuke dingen maar ergens diep-down-under geeft het geen voldoening.

Ze vraagt zich af, is dit alles? Ze voelt zich ook bezwaard want ze heeft toch eigenlijk alles?

We gaan samen aan de slag en focussen onder meer op haar biografie. Ze ontdekt haar drivers. Drivers zijn een soort geboden. Het zijn boodschappen die je hebt meegekregen, onbewust opgepikt, zelf eigengemaakt en veel gevallen op volwassen leeftijd een beetje vergeten. Nog wel heel invloedrijk maar niet bewust.

Wees aardig en sociaal

Van thuis uit kreeg Sonja mee: doe vooral sociaal, wees vrolijk en aardig. Al dat leren en in de boeken zitten vonden ze thuis vreemd. Sonja realiseert dat ze vooral mee heeft gekregen: wees aardig en sociaal.

Ze realiseerde zich dat deze ‘driver’  haar in feite remt en dat ze zichzelf hiermee te kort doet. Natuurlijk is het handig en goed om sociaal te doen, daar niet van. Maar je intellect inzetten, je capaciteiten MAG. Is waardevol.

Slim zijn mag en leren is leuk

Het gaf Sonja heel veel lucht om zich te realiseren dat haar intelligentie en leergierigheid uitzonderlijk zijn en een grote kwaliteit.

Wauw. Dat dat er dus onder zit. Bij zo’n slim iemand.

Er zijn geen uitgebreide psychologische sessie voor nodig, maar wel het eens goed kijken naar je eigen leven en biografie.

Allowers

In een volgend blog schrijf ik over ‘allowers’ . Dat zijn besluiten die je kan nemen op basis van de kennis van je eigen ‘drivers’:

Ik mag een eigen mening hebben

Ik mag mijn capaciteiten laten zien

Ik mag hulp vragen

Ik mag van ingewikkelde analyses houden

Het klinkt misschien vreemd en te simpel. Maar het werkt echt. Het helpt om te weten wat je drivers zijn, ze te her-evalueren en mogelijk te herzien. Het maakt het leven vaak een stuk leuker en makkelijker!

 

Reageren of delen? Leuk!

Meer weten? Je kan me bereiken op 06-24981117 Ruerdje van Mierlo

Laat een reactie achter